Alkuperäinen Dynastia näki päivänvalon 1981 televisiokanava ABC:n vastaiskuna kilpailijan huippusuositulle Dallasille. Dynastiassa luvattiin jo tuolloin olevan kaikkea enemmän kuin Dallasissa. Ja niin olikin. 80-luvun nousukausi näkyy molemmissa legendaarisissa saippuoissa häpäilemättömästi, mutta Dynastian kimalluksen määrä oli monenkertainen.

Juuri julkaistu traileri paljastaa, että samoilla linjoilla mennään. Katsoja toivotetaan tervetulleeksi maailman rikkaimman yhden prosentin vauraimmalle huipulle. Tosin tällä hetkellä länsimaissa ei ole nousukaudesta tietoakaan. 80-luvun Dynastiassa oli oleellista myös naisten nousu bisneseliittiin ja homojen asema, mitkä olivat tuolloin vielä viihteessä – ja yhteiskunnissa muutenki, harvemmin esillä. Suvun pääämies ei voinut hyväksyä poikansa homoutta ja jopa vahingossa tappoi tämän rakastajan raivoissaan. Nähtäväksi jääkin, miten uusi Dynastia onnistuu puhuttelemaan katsojia. Uusi Dallas ei siinä muutama vuosi sitten onnistunut.

Uusi Dynastia lupaa paljastaa satumaisen vauraan eliitin pimeän puolen, korruptoituneen maailman suhmurointeineen, petoksineen ja jopa murhineen. Sarjaa tekemässä ovat menestyssarja Gossip Girlin Josh Schwartz ja Stephanie Savage. Sarja tulee ulos syksyllä.

Tuottajina ovat mukana alkuperäisen Dynastian luoneet Richard ja Esther Shapiro. Lähtöasetelmana on rikkaan perijättären Fallon Carringtonin kohtaaminen tulevan äitipuolensa Cristalin kanssa, joka on hispano. Sammy Jon hahmo on korvattu homomiehellä. Fallonin veli Steven on uudessakin versiossa homo. Alkuperäisen Dynastian dynamon Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowanin (Joan Collins) osuus uudessa sarjassa on yhä arvoitus. Tämä ei ole mikään pikku juttu, sillä Alexis on yksi tv-historian merkittävimmistä hahmoista. Tosin, alkuperäiseenkin Dynastiaan Alexis saapui dramaattisesti vasta toiselle kaudelle ensimmäisen kauden päättyessä cliffhangeriin salaperäisen naisen astuessa yllättäen tuomioistuinkäsittelyyn.