Mr Gay Finland 2016 -kilpailun voitti myöhään eilen illalla Marko Fali. Hän on alkujaan kemiläinen, nykyisin helsinkiläinen 28-vuotias ja ammatiltaan lähihoitaja.

Kuva: Ömer Acar Photography

– Erilaisuus on rikkautta. Haluaisin tuoda esiin enemmän sateenkaariperheiden elämää. Itselläni ei ole omia lapsia vielä, mutta olen saanut tutustua puolisoni kahteen ihanaan tyttöön ja samalla olen saanut kokea pienen raapaisun lapsiperheen arkea, tiivistää tuore Mr. Gay Finland 2016.

Mr. Gay Finlandin 1. perintöprinssi on 21-vuotias Mika Kokkola, ja 29-vuotias Jesse Rasinmäki valittiin 2. perintöprinssiksi sekä tekstiviestiäänestyksellä yleisön suosikiksi.

Finaaliin osallistui kahdeksan ehdokasta: Jesse Rasinmäki (Helsinki), Marco Monthan (Porvoo), Marko Bärn (Espoo), Marko Fali (Helsinki), Mika Kippo (Helsinki), Mika Kokkola (Helsinki), Pasi Salo (Tampere) ja Tuomas Pohjonen (Helsinki).

Vuoden 2016 Mr. Gay Finlandin valitsi tuomaristo, jossa istuivat taikuri ja mentalisti Noora Karma, näyttelijähurmuri Petteri Paavola ja näyttelijäkaunotar Tiia Elg, sometähti Janne Naakka, Laukka-korusarjan suunnittelija Marko Björs sekä Westerback kello- ja kultasepänliikkeen toimitusjohtaja Katja Warborn. Kilpailun päätuomarina toimi mediaguru Mikko Silvennoinen.

– Markolla on omaa kokemusta asioista, joista hän haluaa misterinä puhua. Hän tuntee sekä sateenkaari-vanhemmuuden että -vanhuuden haasteet. Marko haluaa edistää ihmisoikeuksia myös kotiseuduillaan Poh-jois-Suomessa, missä LGBT on vielä liian tuntematon kirjainyhdistelmä. Lisäksi Marko on todella kuuma pakkaus, kertoo perusteluista tuomariston puheenjohtaja Mikko Silvennoinen.

Mr ja Miss Gay seurueineen osallistuvat lauantaina 2.7. järjestettävään Pride-kulkueeseen dtm-rekalla.