Helsinkiläinen Paavalin seurakuntaneuvosto vetoaa piispoihin ja kirkolliskokousedustajiin, että avioliittolain noudattamisesta tehdään päätös. Samalla seurakunta ilmoittaa, että Paavalin kirkko ja muut tilat ovat myös samaa sukupuolta olevien parien käytössä.

Paavalin seurakuntaneuvosto on piispainkokoukselle ja kirkkolliskokousedustajille lähettämässään vetoomuksessa pyytänyt myös antamaan seurakunnille selkeän toimintaohjeen avioliittojen siunaamisesta ja avioliittoihin vihkimisestä lain astuttua voimaan.

– Kannamme huolta seurakunnan toimintakyvystä, siitä olemme osaltamme vastuussa. Avioliittoon vihkimisessä hoidetaan viranomaistehtävää, jossa on noudatettava lakia, se ei ole pelkkä kirkollinen toimitus, sanoo seurakuntaneuvoston kokouksen puheenjohtaja Eeva Vallisaari Valomerkki.fi-julkaisulle. (Kuva: Helsingin seurakuntayhtymä)

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on ylpeä ja iloinen seurakuntaneuvoston vahvasta kannasta.

– Paavalin seurakunta on syrjinnästä vapaa seurakunta ja viestimme kaikille ihmisille on: Tervetuloa!”

Paavalin seurakuntaan kuuluvat Helsingistä Vallilan, Hermannin, Kumpulan, Toukolan, Arabianrannan ja Itä-Pasilan kaupunginosat.

Seurakuntaneuvosto päättää seurakunnan hallinnosta ja se on seurakuntalaisten keskuudestaan seurakuntavaaleissa valitsema toimielin.

Vetoomus on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Lähde: Valomerkki.fi