Viikon päätteeksi katsomme, mitä maailmalla on tapahtunut sellaista, mistä emme ole aikaisemmin uutisoineet.

Disko elää! Kauan eläköön Alcazar! Bilepumppu on tehnyt useammankin comebackin. Nyt Alcazar esiintyy jälleen Tukholmassa, Disco Defenders show kiertää jo neljättä kautta ja takana on reilusti yli 100 esiintymistä. Kaikki hyvin kuningaskunnassa siis. Kuva: Mats Bäcker

Suomi ei saa tarpeekseen Touko Laaksosen ylimaallisista uroista ja hyvä niin. Turun Kaupunginteatterin ToF -musikaalissa miesten mies Kakea esittää Scandinavian Hunkseissa esiintynyt Ville Eerola. Toukon roolissa nähdään Olli Rahkonen. Musikaalin ensi-ilta on 27. tammikuuta.

Helsingin Sanomat kertoi Tapahtumahotelli huoneen perustajasta Evon Söderlundista, joka perusti yrityksen yhdessä miehensä kanssa. Huoneella menee nyt lujaa. Jokaisessa tilassa on jokin toimistorutiineista poikkeava juttu. Ei kuitenkaan mitään homostelua.

– Halusin nimetä Kaarihuoneen Prideksi, koska sisaruksistani kaksi on homoseksuaalisia, ja tämä huone on tehty heidän kunniakseen, kertoi Evon Helsingin Sanomille. Hänen puolisonsa kuitenkin huomautti, että nimien ei kannata olla poliittisia.

Pohjois-Carolinassa kiistelty vessalaki aiheuttaa osavaltion taloudelle kasvavaa vahinkoa. Aikaisempien boikottien vanavedessä on nyt National Junior College Athletic Association siirtänyt baseballin mestaruusottelut muualle. Vessalain vuoksi Pohjois-Carolinan osavaltio joutuu myös oikeudenkäyntiin liittovaltiota vastaan.

Homojen teloittamisen puolesta saarnaava islamilainen pappi Shaykh Hamza Sodagar pitää parhaillaan luentosarjaa Lontoossa Iranin valtion koulussa. Sodagar pitää itseään nuorten muslimien roolimallina ympäri maailman.

Joukko kiinalaisia urheilijoita osallistuu ensimmäistä kertaa Gay Gamesiin Pariisissa 2019. Kiinan joukkueeseen kuulu noin 20 urheilijaa, määrä voi vielä muuttua. Aikaisemmin Kiinaa on edustanut yksi uimari.

Itävalta ei vielä saa tasa-arvoista avioliittolakia, sen sijaan siviilivihkimistä päivitetään ja homoparit saavat lisää oikeuksia.