Keneltäkään tuskin meni ohi viime kesän festivaalitarjonnasta se, miten Antti Tuisku esiintyi kaikilla merkittävimmillä kesäfestivaaleilla. Eilen maanantaina (24.10.) julkaistiin teos Antti Tuiskun petokesästä.

 

Kuva: Otto Virtanen

Viime vuonna ilmestynyt albumi siivitti Tuiskun uran hurjaan nosteeseen. 2015 julkaistu albumi Peto on irti on myynyt tuplaplatinaa, Emma-gaalassa Antti voitti kolme palkintoa ja QX Gay Gaalassa Vuoden artisti – ja Vuoden kotimainen biisi -palkinnot.

Petokesä on tarina siitä, miten poptähti Tuisku teki lopullisen läpimurtonsa. Kirjassa Antti kertoo keikkatunnelmistaan, kerrontaa värittävät Otto Virtasen kuvat. Petokesä näyttää peittelemättä kiertueen kaikki puolet, yleisön massahurmoksen ja artistin yksinäiset hetket epävarmuudessa.

Petokesä oli ennen kaikkea rakkauden kesä – kesä jolloin jengi rakastaa toisiaan yli rajojen eikä tuomitse ketään vaan nauttii hetkestä ja maailmasta kaikkine sen väreineen. Saimme yhdessä kokea elämämme hienoimman kesän, upeimmat keikat ja mielettömän hurmoksen ja nyt se on taltioitu kuvien ja ajatusten muodossa. Olen ikuisesti kiitollinen, että tämä kirja tehdään ja saamme sen muistoksi meille kaikille. Kiitos kaikille keikoilla käyneille jo nyt! Merkitsette mulle maailman eniten!”, sanoo Antti kustantajan tiedotteessa.

Antin omaelämänkerta on tulossa vuoden päästä.