Eilen illalla urheilupomo Aleksi Valavuori kopioi ja uudelleentwiittasi homokaverinsa twiitin Lidlin maitokampanjasta, siitä nousi valtakunnan kohu. Valavuoren twiitistä kertovat uutiset olivat kaikkien suurimpien medioiden luetuin juttu pitkin keskiviikkopäivää (26.10.), illalla Valavuori sai potkut

Kuvakaappaus Aamulehden jutusta.

”Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää”, twiittasi Valavuori Lidlin maitokampanjasta vellovaan somekuohuntaan. Valavuori on esittänyt Helsingin Sanomille kertomansa homokaverin alkuperäisen twiitin, joka todella on sanasta sanaan samanlainen, HS.fi julkaisu twiitistä kuvakaappauksen. Ehkä tästä pälkähästä Valavuoren olisi vielä ollut mahdollista selvitä, mutta melko pian ensimmäisen twiitin jälkeen eilen illalla lähetetty toinen twiitti viimeistään sinetöi Valavuoren kohtalon. ”Kyllä. Meille ei homoja palkata”, twiittasi Valavuori, joka oli koripalloseura Espoo Unitedin general manager, siis käytännössä toimitusjohtajaa vastaava.

Tänään illalla Espoo United irtisanoi Valavuoren. Seura oli jo aikaisemmin aamulla irtisanoutunut Valavuoren kommenteista. Hänen aikaisemmin päivällä tekemänsä julkinen anteeksipyyntö ei auttanut. Tämän jälkeen Valavuori on pahoitellut virhettään Twitterissä ja kertonut olevansa valmis tapaamiseen järjestöjen kanssa, jotta ”ymmärtäisi paremmin” ja voisi ”korjata virheensä teoilla”.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä tyrmäsi Helsingin Sanomissa Valvuoren kommentit erityisesti Valavuoren johtavan aseman perusteella. Kaiken lisäksi Espoo United on parhaillaan rekrytoimassa.

Valavuori perusteli twiittiään sillä, että se oli sosiaalinen koe, voisiko hän heteromiehenä kommentoida samoin kuin homomies. Yle tietää kertoa, että jenkkikoripalloilija Marshall Henderson on toiminut reilut kaksi vuotta sitten samalla tavalla.

Vielä kaksi vuotta sitten Valavuori kannatti twiiteissään tasa-arvoista avioliittolakia.

Lähteet: HS.fi, Yle.fi ja Yle.fi