Tällä viikolla on vietetty interseksuaalisuuden päivää, jaettu lhbti-palkintoja ja lauottu mielipiteitä homojen tarpeesta avioliittoon.

Taiwanissa on pidetty maan kaikkien aikojen ensimmäiset hlbti-palkintojuhlallisuudet. Queermosa Awards pidettiin Taipeissa 28. lokakuuta samaan aikaan Priden kanssa. Vieraita oli paikalla yli 500 ja palkinnot jaettiin 10 kategoriassa. Vuotuiseksi tapahtumaksi aioitun tapahtuman tarkoitus on antaa lisää toivoa ja rohkaista niitä urheita, jotka työntävät yhteiskuntaa eteenpäin. Kuvassa ehdokkaat äänestykseen Vuoden Homoikoniksi, voiton vei Hsu Dee, hän on laulaja ja televisiojuontaja. Kuva: Queeermosa/Facebook.

Taipein Pridessa marssi 80 000 homo-oikeuksien ja tasa-arvoisen avioliittolain kannattajaa. Taiwan voi pian hyvinkin olla Aasian ensimmäinen homoliitot virallistava valtio. Maan parlamentissa on tehty aloite samaa sukupuolta olevien avioliittojen laillistamiseksi.

Queermosa Awardsin esittelyvideo.

Brittiläinen Pink News järjesti tällä viikolla Pink News Awards 2016 -tapahtuman. Ally of the Year -palkinto meni entiselle pääministerille David Cameronille erityisesti hänen työstään tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Tänä vuonna joulu tuli aikaisin. Korttifirma Hallmarkin mainosvideolla näemme uuteen kotiin muuttaneen homoparin hössättämässä kotoisasti (kuvassa, katso video linkistä).

Kuva: Hallmark/Facebook

Pohjois-Irlannin johtaja, ensimmäinen ministeri Arlene Foster sen sijaan on sitä mieltä, että homot eivät oikeasti tahdo naimisiin. Aiemmin tällä viikolla ministeri Foster nostatti vastalauseiden aallon torpatessaan tasa-arvoisen avioliittolain veto-oikeutta käyttämällä, vaikka parlamentin enemmistö oli lain kannalla. Äärikonservatiivisen DUP-puoleen edustaja Foster puolusteli tekoaan sillä, että kaikki homot eivät suinkaan tahdo naimisiin, vaan ovat tyytyväisiä nykytilanteeseen. Tässä lainauksia Fosterilta.

”This suggestion that every single person who’s a homosexual wants to change the definition of marriage is actually wrong.”

“I know plenty of people in that community who don’t want to see marriage redefined and are quite content to live in partnership.

“It’s all become a bit of a storm in a teacup.”

Venäjän Yhdistyneiden kuningaskuntien suurlähetystö pilkkaa länsimaita Twitter-tililleen laittamalla kuvalla ja twiitillä. Tekstissä kehotetaan kantamaan huolta lännen rappiosta ja kehaistaan asioiden olevan paremmalla tolalla Venäjällä. Kuvassa on pieniä euroalueen sikoja sateenkaarilipulla merkityssä karsinassa ja suuri ja mahtava venäläinen karhu.

Kuvakaappaus Russian embassy UK/Twitter

Amerikkalainen isoäiti, 75-vuotias Sherri Gray Nahsvillesta on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa Sateenkaarilipulle tekemestään koskettavasta laulusta.

Viimeisimmässä musiikkivideossaan Ses Etme turkkilainen Athena-yhteye näyttää homo- ja transfobisen väkivallan Turkissa, vaikka video ei ollutkaan tarkoitettu poliittiseksi kannanotoksi. Video on katsottu jo yli kolme miljoonaa kertaa. Kappaleen nimi tarkoittaa ”älä päästä ääntäkään” ja sen video kertoo bilettämään lähtevän drag-queenin illasta. ”Suurin osa videosta on joka päiväistä elämääni, sanoo Onur Gokhan Gercek, pääroolia videolla esittävä tunnettu drag-esiintyjä.

Viikon somehittejä on todellinen alaston kokki. Franco Noreiga kokkailee New Yorkissa yllään vain ei niin kovin peittävät boxerit.

Video on katsottavissa miehen Facebook-sivulla.