Turussa kokoontuneen kirkolliskokouksen jäsenistä osa julkisti kannanoton ja tukensa samaa sukupuolta olevien parien kirkolliselle vihkimiselle. Kirkolliskokouksen 109 edustajasta kannanton allekirjoitti 25 edustajaa.

Kuva: Jeff Belmonte

Kirkon virallisen kannan mukaan homopareja ei voida vihkiä eikä siunata. Osa nyt julkistetun kannanoton allekirjoittajista tulkitsee tilanteen siten, että kirko ei tarvitse tehdä erillistä päätöstä avioliittolain muuttuessa maaliskuun alussa 2017. Heidän mukaansa kirkolliselle vihkimiselle ei lain muutoksen jälkeen ole laillista estettä.

– Kirkon tulee olla turvallinen ja yhdenvertainen yhteisö kaikenlaisille ihmisille, perheille ja parisuhteille. Jokainen ihminen on luotu Jumalan kuvaksi”, edustajat kirjoittavat kannanotossaan.

– Iloitsemme kaikkien toisensa löytäneiden ja avioliittoon sitoutuvien parien rinnalla. Haluamme myös tukea heidät kohtaavia pappeja tehtävässään. Tämä näkemyksemme perustuu raamatuntulkintaamme, kristilliseen uskoomme ja siitä nousevaan ihmiskäsitykseen.”

Aiheesta kirjoitti ensin Kotimaa, jonka kirjoitus myös listaa kannanoton allekirjoittaneet edustajat.