Päättyvällä viikollakin otsikoita ovat hallinneet USA:n presidentivaalit ja siellä tullut jytky. Vastenmielisen vaalikamppailun jälkeen vellovat valtoimenaan järkytys ja pelko tulevasta Trumpin valtakaudesta.

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo on kutsunut Trumpin vastustajia harkitsemaan New Yorkin osavaltiota pakopaikakseen äänestystulosten perusteella. Cuomo painottaa New Yorkin suvaitsevaista ilmapiiriä ja että se on turvapaikka jokaiselle, joka tuntee olonsa uhatuksi.

David ja Thibaut. Kuva: Julien NONNON

Pariisissa katutaiteilija Julien NONNON on luonut valaistuksella muraaleja suutelevista pareista. Projektillaan #le_baiser taiteilija haluaa muistuttaa meitä siitä, että Pariisi on yhä selkeästi rakkauden kaupunki.

Hollantilainen Workplace Pride Foundation on julkaissut listauksen maailman hlbti-ystävällisimmistä yrityksistä. Liikeyritysten arviointi tehdään yhteistyössä Leidenin yliopiston kanssa. Kärkipaikan vei tekniikkajätti IBM. Kolmannella sijalla oli hollantilainen Shell, kuudes oli ranskalainen BNP Paribas ja sijalle kymmenen oli myös ranskalainen Sodexo. Muuten kärkikymmenikköä hallitsivat amerikkaliset firmat.

Amerikkalainen muotisuunnittelija Tom Ford on tunnustanut, että ymmärsi olevansa homo vasta 17-vuotiaana tultuaan New Yorkkiin. Hän kertoo, että ei edes osannut kuvitella homoseksuaalisuutta olevan olemassakaan ja hänellä oli tyttöystäviä. Nykyään 55-vuotias Ford on onnellinen puolisonsa Richard Buckleyn kanssa ja heillä on 4-vuotias lapsi.

Brittiläinen Warwick Rowers on julkaissut tiiserivideon tulevasta 2017 kalenteristaan. Alastomat urheilijat ovat pitkään antaneet tukensa hlbti-yhteistölle ja kalenterin voitot annetaan hyväntekeväisyyteen tasavertaisuuden puolesta. Warwick Rowersin puhemies toteaakin, että Brexit-päätöksen jälkeen homofobiset rikoksest ovat lisääntyneet 147 % ja Trumpin valinta lisännee tätä kehitystä maailmanlaajuisella tasolla. Kuvakaappaus: Warvick Rowers / Youtube. Katso video alta tai tästä.