Kuluneella viikolla tehtiin tuleviin Oscareihin historiallinen ratkaisu, Malta osoitti olevansa Euroopan edistyksellisin valtio, Tom Ford avautui anaaliseksistä ja Lontoossa yritetään selvittää, miksi homopaikat pistävät ovensa säppiin.

Lexi Magnussonin uusi naapuri kertoi muuttaneensa suojellakseen lapsiaan homoseksuaaleilta ja transihmisiltä. Kahdenlapsen äiti ei kaun aikaillut. Lexi osti 10 000 eri väristä joululamppua ja koristeli pihansa Washingtonissa sateenkaaren väreihin. Naapuri suuttui eikä enää tervehdi. Somessa Lexin tempausta ihastellaan – ja tietysti myös vihastellaan. (Kuva: Lexi Magnusson)

Näyttelijä Kelly Mantle tekee Oscar-historiaa. Hän on ensimmäinen näyttelijä joka on ehdolla sekä mies-, että naispuolisten palkintokategorioissa elokuvasta Confessions of a Womanizer. Mantle tavoitelee palkintoja kategorioissa Best Supporting Actor ja Best Supporting Actress.

Malta on ensimmäinen Euroopan valtio, joka on kieltää homojen käännytysterapian. Lakiesitys ei-heteron henkilön parantamisen kieltämiseksi hyväksytiin yksimielisesti. Uuden lain mukaan se, joka yrittää muuttaa, tukahduttaa tai poistaa henkilön seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sen ilmaisun on tuomittava sakkoihin tai vankeuteen enintään vuoden ajaksi. Sakkojen suuruus voisi olla jopa 10 000 euroa. ILGA valitsi Maltan lhbti-oikeuksien kannalta parhaaksi Euroopassa 2015.

Saara Aallon huikaiseva menestystarina Brittien X-Factorissa päättyy tänään. Eilen lauantaina koettiin hieno hetki, kun Vuoden homo Saara Aalto esitti yhdessä Adam Lambertin kanssa Queenin klassikkohitin hurmaantuneelle yleisölle.

Tom Ford suosittelee kaikia miehiä olemaan penetraation kohteena ainakin kerran elämässään. Muotiguru ja elokuvaohjaaja perustelee näkemystään maailmankuvan avartumisella. Koska seksissä vastaanottava osapuoli, etenkin naiset, on alistetussa asemassa ja siksi passiivisessa asemassa, tunkeutumisen kohteena koko elämänsä, joten se vaikuttaa siihen miten maailma on rakentunut.

Lontoon pormestari Sadig Khan aikoo pelastaa kaupunkinsa homoyelämän. Khan antaa 10 000 puntaa tutkimusprojektiin, joka selvittää, miksi Lontoon lhbti-mestat lopettavat toimintansa ja miten ne saataisiin pysymään auki.

Marokossa homoseksuaalisuudesta syytteessä olleet kaksi teinityttöä on vapautettu syytteestä. Sanaa (16) ja Hajar (17) pidätettiin lokakuussa sen jälkeen kun naapuri tai sukulainen ilmoitti nähneensä tyttöjen suudelleen ja halailleen talon katolla Marrakeshissa. Tyttöjen perheet pieksivät tytöt ja tytöt olivat pidätettyinä viikon aikuisten vankilassa nuorisolaitoksen sijaan. Tytöt kiistivät olevansa rakastavaisia ja olevansa vain ystäviä.