Tom of Finland leviää uudelle osa-alueelle ja palaa samalla juurilleen. Suomalainen Chaperone Oy lanseeraa uuden deittisovelluksen. Touko Laaksosen uljas perintö auttaa näin jälleen homomiehiä täydempään elämään.

ToF-deittiappis on aluksi ladattavissa vain iPhone 7 -malleihin. Sovellus on rakennettu hyödyntämällä tunnettuja sosiaalipsykologeja ja 10 vuoden aikana sosiaalisen median käytöstä kertynyttä tietoa miesten käyttäytymisestä.

”Saimme Grinderilta käyttöömme big dataa, joka todella avasi silmämme. Nyt tiedämme todella, miten miehet käyttäytyvät deittisovelluksissa seuraa etsiessään”, kertoo Chaperone Oy:n Executive Guru Julius Tappinen QX:lle.

ToF – Happy & Trustful Dating -appis tekee selvää deittisovelluksia tähän asti riivanneista lieveilmiöstä. Sovellukseen ei ole mahdollista luoda profiilia ilman selkeää kasvokuvaa. Uudet viimeisen päälle hiotut algoritmit pystyvät myös havaitsemaan sen onko kuva otettu netistä. Pakko on myös antaa itsestään oleelliset perustiedot kuten ikä, pituus ja paino.

Suurimpaan kilpailijaan Grinderiin verrattuna on myös yksi perustavanlaatuinen ero. ToF-deittiappis ei ole juttelua ja verkostoitumista varten. Siten ”Mitä etsin” -vaihtoehdoissa ei ole chat, friends tai networking -mahdollisuuksia.

”Selvityksessämme huomasimme, että on suuri tarve deittisovellukselle, jossa käyttäjät oikeasti etsivät seuraa ja ovat todellakin valmiit tapaamisen”, linjaa Tappinen.

Uutuudet eivät jää tähän. ToF-appiksen ytimessä on älykäs algoritmi Touko. Se toimii esiliinana ja neuvoo käyttäjiä toisia kunnioittavaan somekäyttäytymiseen.

”Meillä ei voi lähettää tyhjiä viestejä”, valottaa Tappinen. ”Jos yrität lähettää esimerkiksi Grinderissä tyypillisiä ”Moi”, ”Komee” tai muita yksi sanaisia viestejä, se ei onnistu. Silloin Touko puuttuu peliin ja opastaa sinua laittamaan viestin, jolla todennäköisesti saat vastauksen juuri siltä mieheltä, jolle olet viestiä laittamassa. Toukohan tuntee teidät molemmat”, selittää Tappinen leveästi hymyillen.

Jos kundi vain lähettää viestejä, mutta ei tapaa ketään, Touko astuu kuvaan”, jatkaa Tappinen.

Ja näin Touko toimii. Melko pian keskustelussa Touko alkaa ehdottaa, että olisikohan jo aika tavata. Mikäli joku on ottanut yhteyttä lukuisiin muihin ja keskustellut heidän kanssaan, vaihtanut kuvia, mutta ei ole suostunut treffeille kenenkään kanssa, tulee siitä leima henkilön profiiliin. Näin kaikki saavat tietää, että kyseinen mies ei ilmeisesti ole etsimässä seuraa.

Toisin kuin muut deittiappikset, ToF-appis ei Tappisen mukaan ole maksimoimassa käyttäjien määrää appiksen hyödyllisyyden kustannuksella. ”Meille ei ole tärkeää se, että meillä on 100 miljoonaa käyttäjää, vaan se, että käyttäjämme ovat tyytyväisiä. Jos lähistöllä on 100 torsoa ja kuvatonta profiilia, miten se palvelee ihmistä, joka on valinnut meidän sovelluksemme löytääkseen seuraa?”, pamauttaa Tappinen.

Mutta miksi ToF tulee vain uusimpaan iPhone-malliin? ”Olemme saaneet Applelta merkittävää tukea sovelluksen kehitystyössä ja Toukon vääntövoima tulee Applen palvelimilta”, paljastaa Tappinen.

 

(Edit 2.4.2017: Lisätty paljastava tägi. Tämä oli panoksemme aprillipäivään 2017.)