“Olemme vielä pieni järjestö, joka kuitenkin tekee suuria asioita”, kertoo HeSetan toiminnanjohtaja Aaro Horsma. “Työllemme on kasvava tarve, johon saamamme julkinen rahoitus ei vielä vastaa.

Helsinki Pride tavoittaa vuosi vuodelta suuremman joukon väkeä. Pelkästään Pride-kulkueen ja Puistojuhlan pakolliset kulut nousevat lähes 100 000 euroon, joka on pienelle järjestölle mahdoton kuluerä yksin katettavaksi, todetaan tapahtuman tiedotteessa.  Puistojuhla halutaan Helsingissä kuitenkin pitää jatkossakin maksuttomana toisin kuin monissa muissa maissa. Esimerkiksi pohjoismaiden suurimmassa pride-tapahtuma Tukholmassa monipäiväinen pride-puisto on maksullinen, tosin ohjelmakin on korkeatasoinen. Tukholmassa kokeiltiin ilmaista pridepuistoa muutama vuosi sitten, seurauksena oli taloudellinen katastrofi.

Hesetaa voi tukea nyt helposti osallistumalla tukikonserttiin. Myös lahjoittamalla tai liittymällä HeSetan jäseneksi voi auttaa. Tapahtumaan myydään tavallisen lipun ohella superkannatuslippuja.

Pääesiintyjänä keskiviikon tapahtumassa Tavastialla on Paleface, suomiräpin uudisraivaaja, kukkahattudädi ja aktivisti. Räppiä ja työväenlauluperinnettä yhdistelevän Palefacen kappaleiden sanoitukset kertovat, ettei vaikeneminen ole vaihtoehto. Illan aloittaa ja päättää DJ MR. A aka Antti Eho. Lisäksi lavalla nähdään Tom of Finland -leffassa biisillään “Nimimerkillä” ihastuttanut Iisa, Pariisin kevät -bändin solisti Arto Tuunela, queerelektroduo iMi, loppuunmyytyjä konsertteja vetävä lesbokuoro Kaupungin Naiset sekä stand up -koomikko ja transaktivisti Jamie MacDonald. Illan juontaa median moniottelija Laura Haimila.

Lavaohjelman avaa vuoden 2017 Helsinki Priden suojelija Kansanedustaja Nasima Razmyar (sdp). Puhujavieraaksi saapuu myös vuoden 2016 suojelijana toiminut kansanedustaja Silvia Modig (vas). Illan teema on vuoden Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu. Helsinki Pridea vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Vapaus ja vastuu – Party for Pride tapahtuma Tavatsialla keskiviikkona 12.4.2017 kello 18 – 01. Liput Tiketissä, ajankohtainen info tapahtuman Facebook-sivulla.