Seta on aloittanut  varainkeruun tšetšenialaisten homojen auttamiseksi. Kaikki 10.-30.4.2017 välisenä aikana tehdyt lahjoitukset annetaan Venäjän lhbt-verkoston (Russian LGBT Network) käytettäväksi autettavien ihmisten matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Auttamistyötä tehdään Moskovassa sijaitsevasta lhbtiq-yhteisökeskuksesta käsin.

Tšetšenian hallinto kiistää homoihin kohdistuvat vainot, sillä perusteella, että homoja ei maan alueella edes olisi.

”Setan tietojen mukaan kansainvälinen paine on jonkin verran vaikuttanut tilanteeseen, mutta kansainväliseltä yhteisöltä vaaditaan vielä toimia, jotta laittomat pidätykset ja homo- ja bimiesten kidutus ja julma väkivalta saadaan loppumaan. Nämä ihmiset sekä vielä vapaana olevat homo- ja bimiehet ovat akuutissa hengenvaarassa ja heidän auttamisekseen on toimittava nyt”, sanoo Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo tiedotteessa.

Seta on lähettänyt ulkoministeri Timo Soinille kirjeen ja pyytänyt, että myös Suomi toimii yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta tämä äärimmäisen brutaali vaino saadaan loppumaan.

Tšetšenia kuuluu Venäjän federaatioon.

Ohjeet avustuksen antamiseen ovat Setan sivulla.