Verkossa on valloittanut juhannusviikolla homoparin kuva, tai oikeastaan kaksi. Rinnakkain asetelluissa kuvissa ensimmäinen on otettu 1993 ja jälkimmäinen viikko sitten.

Nick Cardello, 54, ja Kurt English, 52, ovat juuri juhlistaneet 25. yhteistä vuottaan. Nykyisellään he ovat avioliitossa.

Cardello twiittasi kuvat kera lauseen ”It’s just a phase” – eli ”se on vain vaihe”. Vuoden 1993 pusukuva on otettu Wahingtonin LGBT marssilla ja 2017 täysin vastaava kuva otettiin täsmälleen samassa paikassa, mutta nyt tapahtuma oli nimeltään Equality March.

Cardello kertoi BuzzFeedille, että kuvien suosio sosiaalisessa mediassa tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Kuvien suosio selvisi pariskunnalle, kun heidän ystäviltään alkoi tulla ilmoituksia siitä. Ensin miehet olivat aidosti järkyttyneitä ja huvittuneita, että heidän jokapäiväinen elämänsä herätti niin vahvaa ihailua.

”Kun aloimme lukea kuvien kommentointia ja pääsimme sisään siihen, mitä kuvat merkitsivät ihmisille … se oli todella koskettavaa”, kertoo Cardello. Miehet ymmärsivät pian, että kuvat merkitsivät nuoremmalle LGBT-sukupolvelle enemmän kuin he osasivat ajatellakaan. ”Nuoret eivät näe moniakaan kuvia homopariskunnista, jotka vanhenevat yhdessä”.

Cardello kertoo, että useimmat hänen homoystävistään ovat olleet parisuhteissa yhtä pitkään, 30-40 vuotta tai pidempäänkin, joten ei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta joillekin, jotka vielä opettelevat rakastamaan, tämä on rohkaisevaa.”

”He täggäävät kuviin kumppaninsa ja kirjoittavat ”tämä voisi olla me”. Se on todella sööttiä”, toteaa Cardello.