Tässä on muutamia tärppejä Helsingin Pride-viikkoon, toivotaan aurinkoista säätä ja juhlitaan avoimin ja yhä avartuvin mielin!

Heti maanantaina on tarjolla pariakrobatiaa Sirkus Magentan ohjaajien johdolla. Tapahtuma on Sinebrycoffin puistossa, mutta siihen otetaan vain 30 osallistujaa, katso ohjeet täältä.

Tasa-arvoista avioliittolakia ja erityisesti sen eteen puurtaneita kunnioittaa Galleria Huudon näyttely  Jätkäsaaressa tiistaista alkaen aina 9. heinäkuuta saakka.

Suositut Miss Gay -kilpailut käydään keskiviikkona dtm:ssä ja torstaina on samalla lavalla Mr Gay Finlandin valinta. Hercules aloittaa niin ikään Pride-ohjelmansa keskiviikkona. Torstaina Herculeksessa esiintyy yksi UMK:n suursuosikeista Zühlke.

Torstaina on Lesbokuoro Kaupungin naisten konsertti Balderin salissa Aleksanterinkatu 12, tilaisuus alkaa kello 18. Kaupungin naiset ovat esiintyneet kolme vuotta, hyvänkuuloinen kuoro kannattaa käydä kuulemassa. Seksipertti järjestää torstai-iltana keskustelutilaisuuden miestenvälisestä seksistä ”Berlin uncensored”. Aiheina muiden muassa ChemSex ja PrEP. Tilaisuus on Herculeksessa kello 18.30 alkaen. Puhujana on Berliinistä asiantuntija Matthias Kuske.

Perjantaina on ohjelmassa jalkapalloa Respect Pride -jalkapalloturnauksessa Töölön pallokentällä, kannustajia kaivataan paikalle.

Perjantai-iltana on uutena ohjelmana mukana HeSetan järjestämät Tuhannen ja yhden yön -bileet, jotka pidetään Ruoholahden Clarion hotellissa, joka on yksi Pride-viikon pääyhteistyökumppaneista. Kaivohuonella on legendaariset Naistenbileet. Molemmat tapahtumat alkavat kello 21.

Lauantai on Priden vilkkain päivä, kun kymmenet tuhannet ihmiset kerääntyvät Pride-kulkueseen marssimaan tai seuraamaan sitä. Tänä vuonna kulkueen kokoontuminen ja startti on Kansalaistorilta, enää ei olla Senaatintorilla. Kokoontuminen alkaen kello 12 ja lähtö kello 13. Kulkueen reitti kulkee  Mannerheimintieltä Eteläesplanadille ja siitä rantaa terminaalien ohi Kaivopuistoon, missä iloiset juhlat jatkuvat.

Lauantai-iltana on suosittu Priden Päätösbileet, joka on tänä vuonna Nosturissa. tapahtuma alkaa kello 21. Nosturissa on kiva terassi, toivottavasti se on käytössä. Pride-tunnelmissa juhlivat myös molemmat kaupungin homo-yökerhot dtm ja Hercules. Herculeksessa on suositut euroviisubileet, esiintyjä takavuosien viisuedustaja Soft Engine.

Sunnuntaina on suomalaisen homorakkauselokuvan erikoisnäytös Priden kunniaksi. Pihalla niminen elokuva perustuu tekijöidensä omiin kokemuksiin. Näytös alkaa kello 14 Kino Andorrassa ja sen jälkeen on mahdollista jututtaa elokuvan tekijöitä ja näyttelijöitä joita on tulossa paikalle. Tapahtuma on maksuton. Tuoreella elokuvalla ei ole vielä muita esityspäiviä, joten tämä on ainutkertainen tilaisuus nähdä Pihalla ensimmäisenä. Sunnuntaina voi viettää elokuvapäivänä, sillä Pride-teemaiset elokuvat jatkuvat Orionissa vain  parin korttelin päässä illalla.

Koko sunnuntain voi myös viettää Altaalla, missä ollaan Priden jäähyttelytunnelmissa kello 12-23.30.

 

Katso koko ohjelma Helsinki Priden sivulta.