Onko sinulla on tarjota hyvä majoitus ja osoite pääkaupunkiseudulta? HeSeta etsii juuri nyt kotimajoituksen tarjoajia pääkaupunkiseudulta.

Useita HeSetan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten Together-vertaistukitoiminnan jäseniä uhkaa siirto Helsingistä muualle Suomeen.

HeSetan Facebook-sivulla julkaistu avunpyyntö kertoo, että siirto pois pääkaupunkiseudulta riistää erityisen haavoittuvassa asemassa olevilta ihmisiltä mahdollisuuden kohdennettuun tukitoimintaan ja verkostoihin, joita heille ei ole tarjolla muualla Suomessa. HeSeta on ollut asiasta yhteydessä niin Migriin kuin Helsingin kaupunkiin jo yli vuoden ajan, mutta lhbtiq-turvapaikanhakijoiden tuen ja turvan takaaminen vaikuttaa olevan helposti sivuutettavissa.

Avunpyynnössä kerrotaan viranomaisten todenneen, että myös muilla paikkakunnilla sijaitsee Setan jäsenjärjestöjä, joiden toimintaan turvapaikanhakijat voivat osallistua. Helsingissä tukipalvelut ovat kuitenkin paljon paremmalla tasolla.

Together-toimintaa ei ole muualla ja sen on HeSetalle tärkeä. Syyskaudella 2017 järjestetään ainakin seitsemän kohdennettua vertaistukiryhmää lhbtiq-turvapaikanhakijoille ja -pakolaistaustaille.

Helsingissä sijaitsee myös useita muita toimijoita, kuten esimerkiksi Kidutettujen kuntoutuskeskus, joiden palvelut ovat HeSetan Together -toiminnan asiakkaille tarpeellisia.

Hesetan rajallisisten resurssien ja asiakkaiden tarpeiden laajuuden vuoksi yksityismajoituksia ei ole aiemmin pystytty koordinoimaan systemaattisesti.

Lisätiedot ja ohjeet, miten tarjota kotimajoitusta löytyvät HeSetan Together -toiminnan sivuilta.