Näissä maissa homouden toteuttamisesta voidaan tuomita kuolemantuomio. Osa on sotaa käyviä kriisimaita, ja yksi on suosittu lomakohde, sillä listalla on myös Arabiemiirikunnat, joihin kuuluu mm. Dubai. Lista on laatinut GSN.
Afghanistan: perustuslain mukaan voidaan rangaistuksissa soveltaa sharia-lakia, mikä yleisesti ottaen kieltää seksin samaa sukupuolta olevien välillä
Arabiemiirikunnat: lainoppineet ja ihmisoikeusaktivistit eivät ole yksimielisiä tuomitaanko kuolemanrangaistus homoseksistä vai vain raiskauksesta. Amnestyn mukaan homomiehiä ei ole tuomittu.
Iran: homoseksi on rikoslaissa kielletty ja siitä tuomitaan kuolemaan, islamistinen rangaistuskäytäntö aloitettiin 1991.
Jemen: 1994 käytössä olleen lain mukaan naimissa olevat miehet tuomitaan homoseksistä kuolemaan kivittämällä. Naimattomat miehet voidaan tuomita raipparangaistukseen tai jopa vuodeksi vankeuteen. Naisille voidaan tuomita jopa seitsemän vuotta vankeutta.
Mauritania: muslimimiehet tuomiotaan homoseksistä kuolemaan kivittämällä. Laki on ollut käytössä 1984 alkaen.
Nigeria: monissa osavaltiossa on otettu käyttöön sharia-laki ja miehet tuomitaan homoseksistä kuolemaan.
Pakistan: homo- ja bimiehet voidaan tuomita kuolemaan seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa, mutta yhtään teloituksia ei ole lain voimaantulon jälkeen ollut.
Qatar: avioliiton ulkopuolisesta seksistä tuomitaan kuolemaan riippumatta siitä, mitä sukupuolta osalliset ovat.
Saudi Arabia: voimassa olevan lain tulkinnan mukaan kuka tahansa naimissa oleva mies tai ei-muslimi, joka harrastaa homoseksiä muslimin kanssa tuomitaan kuolemaan kivittämällä.
Somalia: eteläisellä alueella noudatetaan sharia-lakia ja homoseksistä tuomitaan kuolemaan.
Sudan: kolmannella kerralla voidaan määrätä kuolemanrangaistus. Ensimmäisestä ja toisesta kerrasta voidaan tuomita vankeutta ja raipparangaistus.
Tšetšenia:, osa Venäjän federaatiota jonka lakeja noudatetaan, mutta Venäjän presidentti Putin on sallinnut paikallisen johtajan hallita sen mukaan mikä on hänen tulkintansa alueen perinteisistä arvoista. Sharia-laki otettiin käyttöön yhdessä Tšetšenian osavaltiossa 1996. Viimeisten vuosien aikana maassa on kerrottu seksuaalivähemmistöjen ajojahdista, kidutuksista ja teloituksista.
ILGAn maaliskuussa julkaistun raportin mukaan homoseksuaalisuus on kielletty kaikkiaan 70 valtiossa.
Islam ei yleisesti ottaen salli homoseksuaalisuutta. QX on kirjoittanut aiheesta aikaisemmin täällä.
Päivitetty 2021-05-04