Nyt on tiettävästi edessä ensimmäinen kerta, kun Suomessa mies on raskaana. Syntyessään naiseksi määritelty mies on saanut sukupuolensa korjattua mieheksi ja hänellä on ollut miehen henkilötunnus vuodesta 2015 lähtien. Tuleva isä keskeytti tilapäisesti hormoniterapiansa ja kokeili lapsen saamista puolisonsa kanssa. Lapsi sai alkunsa alkukesästä. Lännen Media haastatteli avioparia.
Terveydenhuollon tietojärjestelmät eivät tällä hetkellä tunnista tilannetta, jossa raskaana olisi mies, miehen henkilötunnus tuonut ongelmia.
Kelan asiantuntija vahvisti Helsingin Sanomille, että kelan myöntämiin etuuksiin, äitiyspäivärahaan ja äitiysavustukseen on oikeutettu nainen. Kelan etuudet on määritelty lainsäädännön mukaan. Kelasta kuitenkin arvioitiin HS:lle, että äitiyspäiväraha ja -avustus voitaneen myöntää lakia Kelassa tulkitsemalla tai viime kädessä lainsäädännön muuttamisen kautta. Lakien tarkoituksena on kuitenkin turvata äidin ja lapsen terveys.
Suomessa laki vielä vaatii transihmisiltä lisääntymiskyvyttömyyttä, joka saadaan aikaan hormonihoidolla tai kirurgisesti sterilisaatiolla. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan Suomen lainsäädäntö loukkaa ihmisoikeuksia ja myös Euroopan komissio on vaatinut Suomea luopumaan siitä. Asia ei ole kahden edellisen hallituksen aikana edennyt. Muutos ei ole edennyt sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, se voisi ottaa lakialoitteen käsittelyynsä jos valiokunnan enemmistö niin päättäisi. Valiokunnan puheenjohtaja on Tuula Haatainen (Sdp) ja jäsenet ovat Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.), Arja Juvonen (ps), Niilo Keränen (Kesk.), Anneli Kiljunen (Sdp), Sanna Lauslahti (Kok.), Anne Louhelainen (Sin.), Ulla Parviainen (Kesk.), Aino-Kaisa Pekonen (Vas.), Pekka Puska (Kesk.), Sari Raassina (Kok.), Veronica Rehn-Kivi (Ruots.), Vesa-Matti Saarakkala (Sin.), Kristiina Salonen (Sdp), Sari Sarkomaa (Kok.), Martti Talja (Kesk.).